El nostre treball és sobre com afecta el menjar ràpid als adolescents, però per començar a investigar sobre ell em de saber que es el menjar ràpid i el menjar escombreria, molta gent pensa que es el mateix menjar. També em explicat els greixos trans ja que tan el menjar ràpid com el menjar escombraria el portan i perque es un greix bastant dolent, que es tendria que evitar.
2.2 És el mateix el menjar ràpid que el
menjar escombreria
Menjar ràpid
És un tipus d’alimentació ideat per a preparar i servir el
menjar ràpidament en locals especials per a tal fi o bé per a emportar i menjar
al carrer.
Una de les principals característiques es que es menja
sense coberts, no totes però si quasi tot el menjar ràpid. Els llocs on serveix
disposen de cambrers algúns altres no, sinó que cal demanar el menjar a la
barra o portar-lo a taula o a casa (autoservei), també menjar-lo fora de casa.
Per lo
general:
-Tenen un bon sabor (te alguns nutrients saludables)
|
-Nuggets de pollastre, Hamburgueses, salsitxes
|
-Menjars preparats (Freds o calents)
|
-Menjar ràpid portat a taula o a casa (autoservei)
|
-Tenen Greixos trans trans
|
Menjar escombreria
Es el menjar que conté alts nivells d’energia, greixos
trans o greixos saturats, sal, condiments o sucres ( que estimulen la gana i la
set).
Aporta calories buides, sol abusar de succedanis
alimentaris, additius químics, colorants i saboritzants, tenen poca varietat de
nutrients. Es una alimentació poc saludable
El menjar escombraria és el reflex d’una economia que es
basa en una societat capitalista i molt consumista. Per això, des de molts
punts de vista, el menjar escombraria és un dany i no un bé per a la societat.
Per lo
general:
-Tenen un bon sabor
|
-Són molt barates
|
-Fàcil de preparar
|
-Molt còmode
d’ingerir
|
-Amplia distribució
comercial
|
-Publicitat agresiva
|
-El seu
empaquetament permet menjar lo en qualsevol lloc.
|
Diferencia
La diferencia és que el menjar escombraria és mol més dolent
que el menjar ràpid, ja que conté “calories buides” sense nutrients, tenen
molts greixos i sodi.Com per exemple les patates de bolsa, llaminadures,
xocolatines, pica piques, etc.
El menjar ràpid també engreixa molt però és molt més sa i te
nutrients saludables. També te greixos saturats, greixos trans com el menjar
escombraria. Com per exemple les hamburgueses, pizza, Franc furt, etc.
2.2.1 Greixos trans
Els greixos trans són aquells que contenen un
determinat tipus d’àcid gras insaturat.
Aquets s’aconsegueixen artificialment per un
procés d’hidrogenació que es realitza a alguns greixos per obtenir una
determinada consistència (sólida).
Per exemple la margarinaà Obtenció per hidrogenació de l’oli.
Greixos trans és més perillós per a la salut que
els greixos saturats.
Aquet tipus de greixos són considerades les
pitjors per el seu negatiu efecte sobre el sistema cardiovascular, ja que fa
que augmentí el colesterol dolent (LDL) i disminueix el bo (HDL). Pot obstruir
les artèries, incrementar el tipus de diabetes II i conduir a atac cardíac, accident
cerebrovascular i la mort.
-Per això la marca EROSKI ha optat per eliminar
les greixos trans dels productes de marca pròpia.
-Per altre part, existeix un projecte de la llei
de seguretat alimentaria preparat per la AESAN (agencia espanyola de seguretat
alimentaria i nutrició) on es fixa el 2% el contingut màxim de greixos que
podrà contenir els greixos d’aliments comercialitzats a Espanya.
- Tenen molta durabilitat
- Baix cost
- No s’enrancia
- Se li agrega a mols productes com (Pastissos, frits, snacks)
- Els dolents son els hidrogenats, son heterogenis associats al alzheimer.
No hay comentarios:
Publicar un comentario